vineri, 21 mai 2010

Natura din spatele blocurilor

    Din nou m-am inspirat de pe un post de pe alt blog în plimbarea din această după-amiază călduroasă.
    Profitând de noua regulă de la servici ( vinerea se lucrează juma'de zi doar, yey ! ), am pornit într-o plimbare pe esplanada din downtown Manhattan, la nord de Battery Park, pe malul râului Hudson. Sincer să fiu, atât eu cât şi colegul am fost foarte plăcut surprinşi de spaţiul verde ce stătea pitit în spatele blocurilor uriaşe din districtul financiar. N-ai zice că se află aşa o minunăţie dincolo de ele !
    Evident, am început plimbarea cu "The Real World" , de altfel ceea ce îmi doream cel mai mult să văd. Foarte haioase lucrările aşezate în cele mai neobişnuite locuri din părculeţ :

 
  
        Iar omuleţii de peste tot te îndemnau parcă să te uiţi şi mai atent pe unde mergi, cine ştie de unde mai apare câte unul...



     Mergând apoi înspre Battery Park, un spaţiu verde grandios s-a deschis privirii. O mulţime de copii jucându-se, multă lume la plajă, totul forfotea de viaţă şi de animaţie. M-a făcut să mă gândesc la un episod din România de acum câţiva ani, când în "parcul mare" din Cluj, am intrat puţin pe un spaţiu verde să fac o poză cu prietena mea, iar o îngrijitoare ne-a văzut şi a strigat la noi foarte nepoliticos să nu călcăm pe iarbă... Lucru care aici e ceva absolut normal să stai pe spaţiile verzi din parc... unul din motivele pentru care iubesc parcurile din New York. ( colegul meu a fost mirat când i-am povestit episodul, şi m-a întrebat "păi atunci de ce mai era spaţiul verde ? doar de ornament ?" )


     Plimbarea a fost extrem de placută, un loc pe care-l recomand oricui ajunge în downtown şi vrea să vadă şi altceva în afară de taur şi statuia libertăţii. Credeţi-mă, o plimbare în această esplanadă face mai mult decât nişte obiecte lucioase făcute de mâna omului :)
    Toate pozele de azi pe picasa .

5 comentarii:

  1. Chiar ma intrebam unde ai disparut!Se pare ca a venit vara si la voi!
    Foarte sugestive pozele!

    RăspundețiȘtergere
  2. deci...eu prima data totusi m-as duce sa vad taurul!!!! ca l-am vazut intr-un film si mi s-a parut interesant din toate pozitiile!!!
    apoi..la noi spatiul verde bineinteles ca e de decor..ca la cat de putin este vrei sa il stricam si pe asta?
    claudia

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte tari pozele! ouff i love NYC!!!!!!!!!!!!!!!:D si tot nu a venit plicul !!!:(

    RăspundețiȘtergere
  4. A, ai ajuns acolo repede :)
    Si ai facut cateva poze care eu regret ca nu le-am facut. Eram insa asa obosita dupa o zi de preumblat in diverse locuri si vreo 300 de poze facute, ca la punctul asta nu-mi prea mai ardea.
    Voi reveni insa in parcul asta, imi place mult.

    Despre calcatul pe iarba, e interesant cum inca si acum ne simtim vinovati cand o facem - atat de drastic ni s-a bagat in cap ca nu e legal :)) Dar orice invat are si dezvat, I guess :D

    RăspundețiȘtergere
  5. da...
    cunosc locurile vizitate de tine... si imi sunt foarte dragi... mai ales ca... in unele parti e atata liniste ca pierd notiunea locului...
    ovi

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!