sâmbătă, 17 iulie 2010

Circle line

    După aproape două luni de absenţă aici, ocupat fiind cu serviciul şi venirea prietenei mele în vizită, în sfârşit am făcut împreună o ieşire foarte deconectantă în urmă cu câteva zile : o croazieră de 3 ore în jurul Manhattan-ului, cu cei care îşi zic Circle Line .
    Ziua a fost excelentă pentru o plimbare cu bărcuţa : nici prea cald, nici prea rece, iar cei $35 de persoană au meritat pe deplin. Se porneşte de pe un chei aflat chiar lângă Intrepid, pe râul Hudson, în direcţia sud, către capătul "din jos" al insulei Manhattan. E o privelişte inedită să vezi străzile perfect drepte, trase cu liniarul parcă, şi toate clădirile pe care de obicei le vezi din alte unghiuri.


    Din prima parte a drumului, mi-a plăcut cum se vede Manhattan-ul din partea statuii libertăţii. Aaa...şi da, vaporul se apropie destul de tare de insula statuii, se pot face poze faine dacă sincronizarea e bună :)
    După aceea, se intră pe East River, pentru a vedea Brooklyn-ul şi partea estică a Manhattanului. Pentru amatorii de inginerie sau tehnică, e fascinant să treci pe sub mulţimea de poduri care leagă cele două "orăşele". Iar poziţia noastră pe vapor (chiar în partea din spate, exact la margine) ne-a oferit privilegiul de a vedea nestingheriţi un soare pe cale să apună şi reflectările mirifice în apă şi pe clădiri.


        Îndreptându-ne către nord, am văzut pe dreapta şi Queens-ul, iar apoi Bronx-ul. Foarte cochetă a fost o căsuţă construită pe apă, întâlnită în calea noastră:


     Prea multe lucruri frumoase şi noi au fost de văzut ca să le pot descrie aici. M-a surprins foarte plăcut să văd un peisaj plin de natură în nordul Manhattanului, de pe Harlem River, şi de asemenea tot în nord, dar pe partea vestică a insulei, de pe Hudson River. Ca să citez de pe site-ul companiei care a organizat croaziera, cele "trei râuri, şapte poduri mari, cinci 'orăşele' (sau diviziuni, dificilă traducerea cuvântului englezesc) şi peste 25 de obiective renumite" fac croaziera o relaxare şi un punct de atracţie pentru oricine, fie turist, fie rezident în New York. Iar ca un sfat, nu cumpăraţi de la plecare cana lor de băuturi pentru că e un fel de "jaf la drumul mare". Mergeţi înainte să ajungeţi la chei într-un Deli sau Pharmacy, luaţi-vă o cantitate suficientă de apa şi mâncare, evitând să consumaţi ceva de la ei. Preţurile sunt ridicol de mari :)
    Toate pozele făcute atunci, pe galerie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!