vineri, 26 martie 2010

"Reclame" de efect

    Unul din primele lucruri care m-au socat in metrourile din New York au fost panourile cu reclame. Cred ca reclame nu e cuvantul potrivit, dar nu imi vine altul in minte acum.
    E vorba de anumite campanii pe care statul New York le duce pentru a preveni obezitatea, consumul de droguri, alcool samd.
    Prima campanie care a avut niste afise foarte directe a fost cea prin care se atragea atentie la consumul de bauturi carbogazoase dulci. Afisul de mai jos a fost in toate vagoanele si statiile de metrou :



    Iar campania pe canalele vizuale a fost si mai dura :




    Noua campanie inceputa in martie atrage atentia asupra pericolelor fumatului. Unul din afise arata asa :



    Afisul la suc sunt nimicuri pe langa asta, mai ales cand e aglomeratie in rush-hour si trebuie sa stai cu fata lipita de o asemenea poza :)
    Iar clipurile sunt la fel de sugestive :





    Sunt curios ce efect are actuala campanie anti-fumat, pe langa cel de a-ti provoca rau la stomac.
    Cel anti-sucuri carbogazoase dulci a fost un semnal de alarma si pentru mine, de cateva luni bune beau o data la cateva saptamani o doza de suc doar de pofta.
    Oare in Romania cum ar reactiona lumea la astfel de campanii dure ?

7 comentarii:

  1. Eu beau foarte multe sucuri carbogazoase, cam 2 litri de suc pe zi, extrem de mult. Iar mancare foarte nesanatoasa, pizza la miez de noapte, chipsuri, cartofi pai si multe mancaruri prajite, multe oua si mancarea fara carne parca n-are gust. Totusi am in jur de 60kg, la 1.75m inaltime. Cu toate astea sunt sanatos tun (in afara de o mica raceala), mi-am verificat colesterolul si totul e ok, de grasime nici nu se pune problema (as vrea si eu sa mai prind vreo 10kg macar, dar nu se prinde nimic - cred ca-i samanta rea)

    Totusi, campaniile sunt extrem de dure (specific acestor gen de campanii), si in Romania au existat cateva campanii foarte dure, iar prin europa am fost socat de campaniile pentru evitarea accidentelor rutiere ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristian, tu inca mai esti la varsta la care metabolismul lucreaza la capacitate maxima. In ritmul asta, cand vei trece de 25-30 de ani, nu vei mai putea spune "sunt sanatos tun". O doza de soda are vreo 30 de lingurite de zahar, pizza are o gramada de saturated fat, etc. Problema nu e ca te ingrasi, problema e organism are nevoie de mai putine grasimi sau zahar de masa. Stii tu treaba cu "an apple a day, keep the doctor away". De fapt asta cere mai mult decat un mar. Conceptia "sun sanatos tun" tine acum, insa mai tarziu ai toate sansele sa te uiti peste burta 'de bere'. Iar grasimea in partea abdominala e cea mai daunatoare pentru ca in zona aia ai mai toate organele importante.

    RăspundețiȘtergere
  3. well... am renuntat la fumat prin august 2009... la sucuri , inca nu.
    Am renuntat la jocuri, big surprise... adica nu am renuntat, le'am cam rarit. La sucuri, hmmm , cam 2L pe zi, pepsi, cola.. negru si rece sa fie. As trece pe altceva, sa nu aiba atata zahar, dar pe ce ?
    Un litru de lapte costa 1$, un pic mai ieftin ca 2L de cola.
    Apa de la robinet uneori are gust metalic... iar apa minerala beau putina, sa zicem ca evit depunerile de calcar.

    Dar am solutia: BEREA ! Ati observat ca nimeni nu duce campanie impotriva berii ? :) Toate-s nocive, inclusiv painea, dar berea , nu... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. brosky, conceptia ca painea nu e buna e cat se poate de gresita. Nu e buna painea alba, insa painea din faina integrala (100% whole wheat) este recomandata in fiecare zi. Bine acum, ca romanul mananca paine la fiecare masa, deja trecem la alta poveste.

    RăspundețiȘtergere
  5. @brosky : am eu niste cunostinte care doar bere beau :) cu minim 4 beri baute intr-o seara, ti-ai facut necesarul de 2l de lichid pe zi. Plus, unul mi-a zis ca berea e 100% naturala (asa o fi ? nu am stat sa verific teoria).

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu eram ca si Cristian, puteam sa bag orice in mine, nu se simtea.

    Acum insa, de pe la 24 de ani in sus, am pus cam 20kg si nu reusesc sa le dau jos nicicum!

    Dane...am o burta IMENSA! :))

    Ne-am apucat (eu si sotia) de "mancaruri vegetariene", nu mai mancam seara dupa 6, nu mai bem atata Cola, nu am mai mancat la Mc de 2 luni. Am slabit 2kg.

    Deci sfatul meu: lasati-va de junk-food cat va mai ajuta metabolismul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Şi totuşi uitaţi ceva important ce stă la baza sănătăţii! Ştiţi ce "aliment" stă la baza piramidei alimentelor, chiar înainte de fructe&legume?... Efortul fizic, sportul, exerciţiile fizice sau "mişcarea" cum i se mai zice! Pur şi simplu astea vă conferă echilibrul vieţii sănătoase. Fie că faceţi plimbări lungi pe jos în fiecare zi, jogging, mersul pe bicicletă, înot, sau mai ştiu eu ce.., toate ajută!

    Dacă caut un pic pe net în legătură cu sportul, peste tot observ avantaje de genu:

    » organismul isi incepe procesul de ardere a depozitelor de grasime pentru a produce energie;

    » întăreşte inima
    » reduce tensiunea arterială
    » îmbunatateste rezistenta fizica
    » elibereaza hormonii “fericirii” precum endorfina, care reduce depresia, imbunatatind starea de spirit.

    şi cred că ar mai fi multe avantaje..

    Deci, vreţi un metabolism eficient? Dacă da, faceţi măcar în fiecare dimineaţă nişte execiţii fizice timp de 15 minute şi veţi observa de îndată beneficiile.

    Baftă!

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!