joi, 19 ianuarie 2012

The Huntington, Los Angeles

    Ce face un american bogat, la inceput de secol XX, care iubeste natura si arta deopotriva? Raspunsul e simplu: isi face colectia proprie, iar peste o suta de ani, turistii platesc pentru a o admira.
    Cam asta e, pe scurt, istoria centrului educational "The Huntington". Un loc intins si departe de zgomotul orasului, o oaza de plante exotice si de opere de arta.
    Singurul repros ce l-am avut e programul prea scurt. In timpul saptamanii e deschis de la 12 pana la 4:30, timp insuficient pentru a putea vizita tot. E si asta o tactica sa te atraga sa mergi mai des acolo! Dar recunosc ca tactica merge, personal sunt decis ca la viitoarea excursie in LA sa mai trec pe aici.
    Timpul de azi l-am rezervat gradinii botanice, care e impartita in cateva mici gradini tematice...


gradina desertica


gradina de palmieri


jungla


gradina chinezeasca

    In intregime, gradina e un loc perfect pentru a citi, studia, a te relaxa sau a petrece momente frumoase cu prietenii si familia. Doar plimbandu-ma la intamplare pe alei am descoperit o multime de locuri "ascunse" care avea un aer intim si izolat.
    Din pacate, gradina japoneza era inchisa pentru restaurare. Pentru cine va fi in aprilie in Los Angeles, trebuie neaparat sa o vizitati. Va fi redeschisa cu ocazia aniversarii a 100 de ani de cand a fost creata.
    Toate pozele de astazi, plus cateva imagini cu niste case superbe vazute la plecare, pe galeria Picasa.

Un comentariu:

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!