sâmbătă, 27 noiembrie 2010

99%

    O vizită întâmplătoare ieri la un Lindt Chocolate Shop mi-a scos în cale ciocolata cu cel mai mare conţinut de cacao văzut vreodată: 99% !!


    După "wow"-urile scoase în minte şi puţin cu voce tare, am purces la casă să o cumpăr. Vânzătoarea se uită la mine şi mă întreabă dacă am văzut că are 99% cacao. Răspund afirmativ, şi mă întreabă dacă am mai încercat vreodată. Zic că nu, şi mă sfătuieşte să încerc întâi alte grade de intensitate mai slabe, pentru că asta e foarte amară. Bineînţeles, asta m-a făcut să îmi doresc ciocolata şi mai mult, aşa încât am luat-o. Preţ $5, tableta are, după cum se vede, 50g.
    Primele impresii, citind informaţiile de pe ambalaj: la ingrediente apare trecut ciocolată, praf de cacao, unt de cacao şi zahăr. Dacă însă te uiţi pe tabela cu informaţiile nutriţionale, sunt 0 grame de zahăr.
    Un prieten m-a întrebat aseară cum e posibil să existe în starea asta "solidă" o ciocolată cu un asemenea conţinut de cacao. Aparent, cacaua există în mai multe varietăţi, majoritatea conţinând anumite grăsimi care permit stabilizarea într-o tabletă solidă.
    Buuuun....pregătit fiind să mă aştept la ceva intens, am deschis ambalajul. Surpriză: ciocolata vine cu un "manual de utilizare" în trei limbi, cu titlul "IMPORTANT: SFATURI DE DEGUSTARE".


    Excellence 99% cacao este o ciocolată unică, care dezvăluie toată puterea şi bogăţia boabelor de cacao. Pentru a aprecia pe deplin aroma şi textura, vă recomandăm să vă dezvoltaţi progresiv papilele gustative, prin gama noastră de tablete de ciocolată cu conţinut ridicat de cacao, începând cu  Excellence 70%, apoi 85% şi în final 99% . Pentru cea mai bună experienţă de Excellence 99% cacao, gustaţi o bucată mică şi lăsaţi-o să se topească în gură. Puteţi să însoţiţi degustarea cu o cafea pentru a scoate în evidenţă şi mai tare gustul de cacao.


    ...iar momentul aşteptat a venit. Ţinând cont de sfaturile lor, am încercat o jumătate de cubuleţ. Un gust puternic de cacao a invadat gura, având o senzaţie inedită şi nemaiîntâlnită până acum. Explozia de cacao pură, topindu-se încet, produce o aromă ce rămâne în gură mult timp după ce minunăţia e înghiţită. Cealaltă jumătate de cubuleţ am savurat-o nu cu o cafea, ci cu câteva înghiţituri de ceai (wild sweet orange). Delicioasă combinaţie!

   
    Recomand această experienţă oricui pasionat de ciocolată. În ciuda preţului mare (raportat şi la cantitate), pot acum afirma că Lindt Excellence 99% "face toţi banii"!

13 comentarii:

  1. Pana acum nu am incercat Excellence 99% cacao; m-am aventurat numai pana la 85%. Insa, astia de la Lindt fac niste dulciuri de pici. In topul listei mele se afla Lindor (nu conteaza ce sortiment, ca toate-s besiale).

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu coniac ai incercat? Vreau sa zic.. in loc de cafea, ceai etc..
    :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ionela, de acord, de aceea tind sa ma abtin sa intru foarte des pe la ei, e o ocazie de a aduna ceva calorii! :)
    Donazz: interesanta sugestie, crezi ca s-ar potrivi? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Ooo frumos...am incercat si eu "99%" acum o vreme, dar nu cu "jumatati de masura", adica am inceput sa mestec vreo 2 patratele negre din prima. Daca treci peste impresia initiala, adica aceea ca ai luat o lingura de cacao in gura si trebuie sa stii ce sa faci cu ea, e chiar o experienta care merita traita...parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai... m-ai facut sa mor de pofta de amaraciunea aia!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ghirardelli are o ciocolata cu continut 100% cacao. Se foloseste -in special- la gatit.
    Dar aia de la Lindt e mai "fina". Incearc-o si pe aia cu ardei iute. Tot de la Lindt...

    RăspundețiȘtergere
  7. Flavius, am incercat de cateva ori si cea cu ardei iute. Din pacate, gusturile mele nu prea suporta picantul, sub nicio forma :(
    Ciocolata de la Ghirardelli pare intr-adevar pentru uz in cofetarii, nu de degustat:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mah Dane, a trebuit sa ajungi in state ca sa descoperi ciocolata care se gaseste de ani buni in Cora?
    Dragos(dragonu)

    RăspundețiȘtergere
  9. Lindt 99% este cea mai buna ciocolata pe care am mancat-o vreodata. Sunt o impatimita a ciocolatei si cu cat mai amara, cu atat mai bine!
    Din pacate, nu mai stiu unde se gaseste la noi in tara...stiu ca o gaseam in benzinarii, apoi a disparut. Acum, mi-a adus-o cineva din Germania.

    RăspundețiȘtergere
  10. Madalina, si pe aici e un fel de rara avis. Nu am gasit-o pe la obisnuitele magazine si supermarket-uri :(

    RăspundețiȘtergere
  11. buna ziua, unde as putea gasi ciocolata lindt cu 99 % cacao in Bucuresti ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  12. si imi spuneti va rog unde se poate gasi cu 99% in romania ,de preferat in bucuresti ?

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!