joi, 22 iulie 2010

Lebeniţă sau pepene?

    Fără prea multe introduceri, iată ce am cumpărat în seara asta de la supermarketul chinezesc de cartier:


    O fi lebeniţă? Aşa ai zice după culoarea cojii şi după gust. Dar...interiorul galben îţi cam dă de bănuit!
Cert e că, deşi am fost avertizaţi pe raft că e lebeniţă galbenă, am crezut că e ceva greşeală şi nu i-am acordat atenţie... iar acasă nu mare ne-a fost mirarea să întâlnim ceva ce nu am mai văzut niciodată până acum! Poza e elocventă în acest sens.
    Impresia finală? Gustul e asemănător cu "clasica" lebeniţă roşie, însă culoarea ciudată te face să te gândeşti de două ori înainte să muşti.

10 comentarii:

  1. Ha, ce interesant!!! Vreau si eu!!! Sa ma vezi acum ce dau iama prin magazinele chinezesti in cautare de pepene rosu care e de fapt galben :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista si in Romania pepene Galben, numai nu ai intalnit tu, eu am mancat, cu indicatia ca era de la Galati, deci prin zona Moldovei si nu Ardeal :))
    Rala

    RăspundețiȘtergere
  3. eu in Ardeal am mai vazut asa ceva, uneori nimeream pepene din asta galben-portocaliu si n vroiam sa manc, tarziu m-am prins ca avea acelasi gust.

    RăspundețiȘtergere
  4. Radu...nu-i asa ca era de la Matca,Galati?

    Salutari din Florida!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Chinezi astia sigur au facut ceva experimente :)) este vre-o greseala de laborator :)) . Apropo super tari pozele din excursia cu vaporul!!!:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt din Bucuresti si stiu pepenele galben de cand eram copila. Luam de cate ori gaseam la piata, caci nu se gaseau mereu. Si i-am vazut si aici, da. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. heh interesant :D
    deci a trebuit să vin în America să văd lebeniţă galbenă, care este şi în România ! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca mi-ai dat drumul amintirilor: cand luam pepene la piata stii ca se facea dop, sa verificam ca nu e crud. Si ce bucurie era cand nimeream unul galben. De obicei erau cu coaja tarcata ca cel din poza ta, dar erau si cu coaja verde inchis. Era ca la loterie.

    p.s. din ce regiune e "lebenita"? ca eu stiu de lubenita (asa numeam noi pepenii mari care ii gasesti aici pe toate drumurile si in toate sezoanele).

    RăspundețiȘtergere
  9. @Lola : da, cum sa uit si eu asa ceva ! Cand incercam pepenii sa vedem daca sunt dulci...pacat ca pe aici nu se face asa ceva !
    Prin zona mea din Ardeal (Cluj-Bistrita) se stie doar de "lebenita", nu se foloseste deloc "lubenita" . Interesant ca de fapt in DEX corect e "lubenita" :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Desi nu am vazut la magazine prin Hackensack, probabil ar trebui sa caut si eu o lebanita galbena. M-ai facut curios.

    Septy

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!