miercuri, 5 mai 2010

High Line

    Inspirat acum câteva zile de un post pe un alt blog, în seara aceasta m-am decis să merg şi eu după servici pe High Line.
    Curios de ideea de a vedea cum arată un parc ... la înălţime, am pornit în explorarea vechii linii ce a servit până în urmă cu fix 30 de ani ca şi transport feroviar de marfă.
    Din păcate, e amenajată doar o mică parte din această linie. Însă sunt promise extinderi în următorii ani, precum şi diverse îmbunătăţiri în secţiunea existentă.
    La prima vedere...e o banală linie ferată dezafectată, cu buruieni crescute printre şine :)


    Pe măsură însă ce continui plimbarea, se pot vedea şi băncile inedite, pline de altfel de lumea dornică de a sta la soare, care dau o notă aparte acestui părculeţ suspendat :


    Mi-a placut şi priveliştea oferită de înălţime : Hudson River şi New Jersey se văd foarte frumos de acolo. Mai ales că şmecherul de mine a ales momentul potrivit pentru a surprinde un apus de soare fermecător ...


    Per total, o plimbare scurtă, dar interesantă într-un parc nou pentru New York ( a fost deschis anul trecut in iunie ), care însă promite a fi şi mai frumos odată cu deschiderea în anii viitori a celorlalte segmente.
    Toate pozele de azi, pe galerie .

5 comentarii:

  1. cand am vazut prima poza ma gandeam ca si urmatoarele o sa fie la fel..si vroiam sa iti spun ca sine de cale ferata pline de buruieni sunt si la noi o gramada si nu trebuia sa mergi pana acolo sa le vezi :)))
    claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. Stefan herbst6 mai 2010 la 09:09

    :)) am dat comment la subiectul de mai jos , dar defapt era pt sub asta, oricum astept raspuns :D

    RăspundețiȘtergere
  3. 5 minute dupa ce am ciut postul m-am dus si eu. mi-a placut cartierul de acolo, Chelsea oare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Spartacus : cred ca da. E chiar paralel de Chelsea Piers, tocmai ce mi-a zis colegul de la munca de locul ala. Au bowling, patinoar, tare m-as duce cat de curand pe acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ma bucur sa stiu ca nu te-a dezmagit locul...
    eu chiar am fost incantat... simteam o ambianta de liniste in plina aglomeratie si tot o data percepeam locul ca si cum as fi fost turist in propru-mi oras...

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!