vineri, 16 aprilie 2010

Valori morale ?

    De obicei nu prea sunt (foarte) indignat de aberatiile ce le vad in jur, sau la tv, sau prin ziare, insa ce am citit azi-dimineata chiar mi-a lasat un gust foarte amar.
    In ziarul "am New York" a aparut un articol pe prima pagina despre niste reguli ciudate impuse in metrou. Se pare ca new-yorkezii sunt foarte deranjati de unele interdictii, cele mentionate in articol ca fiind obscure si fara niciun sens sunt:
* practicarea jocurilor de noroc
* calatoria sub influenta alcoolului/consumarea lui
* aruncarea de pietre sau alte obiecte

    Ei bine, ele mi se par foarte normale intr-un mijloc de transport in comun, mai ales intr-o asemenea metropola cum e New York. Insa se pare ca valorile noastre morale au decazut atat de tare, incat ni se pare normal sa bei alcool in metrou, sa fii beat, sa practici jocuri de noroc si sa arunci cu pietre sau, de ce nu, sticla sau doza ta de bere. Asa e "la moda" si "normal" in secolul XXI , nu ? Sa intri intr-un vagon de metrou care duhneste a alcool, si mereu sa te uiti peste umar ca nu cumva sa te trezesti cu un obiect intre ochi. Ca lumii i se pare ceva normal sa faca asa ceva.
    In schimb, mai degraba sa-i interzicem pe muzicantii ambulanti, care canta pentru a-si castiga o paine. Si care chiar nu sunt atata de multi, comparativ cu cate persoane care dorm si miros ingrozitor a alcool exista.
    Sper totusi ca mai exista oameni cu bun simt si cu responsabilitate la MTA, care sa nu plece urechea la asemenea dorinte ale cetatenilor...

PS : cuvintele italice sunt traduse din articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!