marți, 9 martie 2010

Permisu' de conducere

    Dupa aproape 9 luni de stat aici, am reusit si eu astazi sa trec examenul 'practic' pentru permisul de conducere.
    Adevarul e ca nu m-am grabit sa il dau pentru ca oricum nu am masina, si nici nu intentionez sa imi cumpar. Insa e bun de avut, nu se stie niciodata.
    In Romania am avut carnet, am condus un an de zile zilnic, si chiar nu am probleme cu controlul masinii. Insa, primul test practic l-am picat aici acum o luna. Nu-mi venea sa cred cand toti, dar toti prietenii (romani sau americanii de aici) imi ziceau ca in New York nimeni nu ia din prima testul practic.
    Si asa am patit si eu. Si m-am lamurit de cateva lucruri. Ca astia aici habar nu au sa examineze, fapt care se reflecta in modul tampit si periculos in care toata lumea conduce in New York. Aparent, nu stiam nici sa controlez volanul sau pedalele, si am circulat pe contra-sens. De aia am picat prima oara.
    Insa azi, urmand niste sfaturi binevoitoare, am dat examenul in Long Island, nu in Queens. Alta atmosfera : instructul ne-stresat (spre deosebire de prima data), testul a decurs linistit ( prima oara a strigat examinatoarea la mine intr-una ), si l-am trecut fara nicio penalizare.
    Concluzia : pentru cei care vor avea de dat testul pentru permisul de conducere in New York, dati-l in Long Island, nicidecum in alta parte. Veti salva o runda de nervi si timp pierdut :)

9 comentarii:

  1. Imi aminteste de examenul de conducere in .ro
    Dat de 3 ori cu acelasi politist crizat. Urla in continuu si pe urma facea fetze fetze cand o comiteai.
    Dupa ce am luat carnetul am condus vreo 3 ani prin .ro. Cand am venit in state am luat permisul de prima oara - examen dat in Kirkland, WA :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am ptrecut testul scris de prima data si asta pt ca ...nu am invat, am trecut repede peste "materie" si am zis ca ma descurc eu la fata locului.Testul nu a fost asa de greu , doar intrebarile cu distanta m-au incuiat (meters to feet-in mintea mea inca nu faceau sens). Apoi la testul practic nu am avut mari probleme , parcare laterala mi-a iesit din prima (au ajutat si repetarile de cu o zi inainte) Problema a fost la parcarea in panta, nu am stiu in ce parte trebuie sa intorc volanul, evindent ca am intors in partea care nu trebuie si am mai si uitat sa pun in parking masina :)Cu toate astea instructorul m-a trecut Yuhuu!! Examen dat in Bellevue, WA ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ionela : multumesc !
    @Eliza : intr-adevar, a fost foarte greu si pentru mine cand m-am pregatit pt. examenul scris sa retin "picioarele" si milele pe ora...
    De altfel nici acum nu sunt inca obisnuit cu noile unitati de masura pe deplin, mai am de ma acomodat :)

    RăspundețiȘtergere
  4. In California a fost destul de lejer si scrisul si partea practica. Era faina revista(carte nu-i pot zice la cat era de micuta) de legislatie, cu Arnold pe prima pagina :). Pana la finalul partii practice n-am avut nici cea mai vaga idee cum m-am descurcat, deci examinatoarea a fost foarte ok. Abia la final am vazut ce am gresit.

    RăspundețiȘtergere
  5. ai fost prin vreo scoala de soferi sau ai facut rost de vreo masina?

    RăspundețiȘtergere
  6. @scamea : e nevoie sa urmezi un curs obligatoriu de 5 ore - teoretic,te uiti la tv ( pre-licensing course ), la o scoala de soferi.
    Masina am avut de la un prieten.

    RăspundețiȘtergere
  7. @scamea : cu placere, si bafta :)

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!