sâmbătă, 20 martie 2010

Orhidee

    In sfarsit, prima vizita la Gradina Botanica din New York !
    Ocazia speciala a fost gradina de orhidee. Vremea nu putea fi mai frumoasa azi, au fost peste 20 de grade Celsius, era "de tricou", asa ca am avut parte de o iesire in natura de zile mari !
    Biletul : $20. Coada la intrarea in serele cu orhidee : 500 de metri :)
    Timid, diferitele specii de orhidee au inceput sa apara pe masura ce inaintam in sere .


    Culorile orhideelor se imbinau intr-un mod armonios cu celelalte plante si flori din sere, atmosfera fiind de vis. Am vazut printre altele si arborele de vanilie ( care am aflat de la un ghid de acolo ca e derivat dintr-o orhidee de fapt ! ) , si papaya ( care aratau delicios ! ) .
    In aventura tropicala in sere, la un moment dat am trecut la un peisaj total diferit : gradina de cactusi. Care mi-a placut la nebunie, am vazut in premiera unele specii si flori care m-au impresionat mult .



    Iar apoi....momentul asteptat de toata lumea ! Am intrat in adevarata lume a orhideelor. Pastrata pentru final, aleea PLINA de orhidee a incantat multimea de oameni ! Nu mai stiai efectiv in care parte sa privesti : stanga, dreapta .. sus ? A fost cea mai frumoasa parte, un loc unde mi-as fi dorit sa stau cu orele sa ma plimb in liniste si sa admir mirificele flori.




    La sfarsit, dupa ce am iesit din sere, am facut o mica plimbare printre aleile de afara. Din pacate inca nu e nimic inflorit, doar un loc cu niste flori de primavara simpatice foc. Si am vazut primii ghiocei din America ! :)


    Per total, a fost o iesire deosebit de placuta, chiar imi era dor de a mai iesi din casa si de a ma deconecta de privelistea de metale si betoane pe care o vad zilnic. Bineinteles, astept cu nerabdare urmatorul 'show' de la gradina botanica ! E un loc unde nu se merge o singura data pe an :)
    Ca de obicei, toate pozele de azi pe galerie .

6 comentarii:

  1. Buna,
    am revenit....de data aceasta cu nume...Adica Tina...Ma intrebai la un moment dat decat timp sunt plecata si unde.....Am fost plecata ....in Franta , la Saint Martin du Var ( 40 Km Cannes ) si cam 100 de Nice.Dar nu am rezistat mai mult de un an...De multe ori ma apuca dorul de acele locuri, de oamenii ramasi acolo...dar stiu ca radacinile mele sunt aici, in acest orasel mic numit Bistrita, si mai stiu ca doar aici pot fi EU...Sa stii ca nu este zi in care sa intru sa vad daca ai mai scris ceva....Pt mine e ca o evadare din cotidian ....Imi pare rau dar tre sa ma apuc de lucru ...Lasa ca de maine am 3 zile de CO aferente anului trecut...
    O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine te-am regasit, Tina :)
    Cred ca si experienta ta in Franta e foarte interesanta, mi-ar place sa o aud candva.
    Ma bucur ca vizitezi blogul, din pacate eu scriu rar dar consistent, nu zilnic si scurt :)
    Poate acum cu venirea primaverii voi avea ocazia sa merg prin mai multe locuri, deci si blogul va fi mai populat cu posturi ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar de brindusele din spatele ghiocelului de ce nu spui nimic? :(
    pozele sunt superbe :)

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!