miercuri, 22 februarie 2012

A înflorit!!

    În urmă cu aproape 2 ani, am cumpărat din supermarket o orhidee miniaturală, atras de culoarea vie a florii ce o avea.
    Bineînțeles, floarea a căzut după un timp, dar orhideea a rămas în continuare în grija mea. Și încă ce grijă...Anul trecut m-am mutat în California și a trebuit să mă decid ce fac cu orhideea și cu bambusul. Fiindu-mi prea dragi, le-am împachetat cu grijă în bagajul de mână (vată umezită, puse deasupra să nu se strivească...) și am zburat cu ele 6 ore peste America. Plus orele din aeroporturi...
    Au ajuns cu bine. Dar am făcut o greșeală încă din primele zile. Am pus florile direct în geam, deh, să aibe cât mai multă lumină. Din păcate într-o zi le-am găsit arse de soare, atât orhideea cât și bambusul. Le-am mutat repede...dar nu după mult timp a trebuit să mă mut și eu în noul apartament...o altă plimbare cu florile.
    Într-un final, orhideea și-a găsit locul pe masa din sufragerie. De data aceasta, la o distanță optimă de geam. Și au început să-i cadă câteva frunze... Dar nu după mult timp, altele au crescut înlocuindu-le. Mai exista o speranță!
    Surpriza a venit anul trecut prin noiembrie, când a început să-i crească o tijă. Și pe măsură ce au trecut lunile, au apărut bobocii.
    Iar astăzi-dimineață a înflorit din nou...după aproape doi ani! N-am cuvinte să descriu bucuria ce am avut-o, cu atât mai mult cu cât se pare că voi fi încântat nu doar cu o floare, ci mai multe! O adevarată eroină orhideea mea :)




Edit: orhideea a făcut șapte flori în total...










6 comentarii:

  1. Feliciari! Pare foarte sanatoasa. Am avut si eu una asemanatoare dar din pacate mi-a murit anul asta, dupa 3 ani de convietuire :). Am alta alba pe care inca o ocrotesc :) Sper sa vad si eu tija aia cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Eliza :) Sunt doar suparat ca n-am avut grija de tija si nu a crescut pe verticala, ci a luat-o razna spre geam.
    Cu grija si iubire o sa-i apara si orhideei tale tija, hehe :)

    RăspundețiȘtergere
  3. minunata orhideea ta, are o culoare superba; am si eu o orhidee la servici care face flori non stop de 1 an si vreo 2 luni si-mi coloreaza biroul :). Sa ai parte de o viata cu multe flori colorate :). Toate cele buna, Vara ta :)) (Mariana Gherman)

    RăspundețiȘtergere
  4. superba floarea ta...
    minunata grija pentru ea...
    felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. salutare,
    faina floricica si carina a avut "grija" de vreo 2 pana acuma, una am salvat-o.

    sa ii pui neapart o tija ca va inflori si se poate rupe sub greutate

    paulm

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!