miercuri, 27 aprilie 2011

San Francisco

    În urmă cu câteva săptămâni a avut loc în San Francisco un festival al înfloririi cireşilor japonezi. Pe lângă minunata privelişte pe care natura ne-o oferă ca semn clar al venirii primăverii, organizatorii au încântat privirile, auzul şi papilele gustative ale vizitatorilor cu o serie de spectacole, parade şi corturi pentru gurmanzi, încât nu ştiai unde să te opreşti să zăboveşti mai mult.
    Semnul evident al venirii primăverii, pe lângă minunata vreme de afară, surprins mai jos...


    După o plimbare printre standuri şi degustări de mâncare, mai mult sau mai puţin autentic japoneză, a urmat explorarea oraşului. Totul în jur mi s-a părut că pot descrie într-un singur cuvânt: cochet. Cele peste 50 de dealuri care fac parte din oraş creează nişte străduţe abrupte foarte interesante, pe unde circulă un inedit mijloc de transport în comun...


....tramvaiul! Deşi folosit mai mult în scop turistic, plin de lume cocoţată pe margini întocmai ca în poza de mai sus, a fost o prezenţă obişnuită în perindarea prin oraş. Timpul fiind o problemă mereu, am punctat doar câteva obiective. Union Sq. a fost unul din ele, şi trebuie să recunosc că mi-a plăcut mult mai mult cel din San Francisco decât înghesuitul lui tiz din New York. Cea mai frumoasă privelişte, de pe uriaşa clădire Macy's:


    Iar dacă tot am ajuns acolo sus, nu puteam rata "The Cheesecake factory" , adică "fabrica de prăjituri cu brânză" (sună oribil în română):


    Ca să dăm jos caloriile, am făcut o plimbare pe "Embarcadero", un bulevard ce se întinde de-a lungul părţii estice a oraşului şi care leagă mai multe cheiuri.


    O surpriză plăcută a fost vederea unei foci care înota liberă printre pilonii din apă...


    Următorul punct a fost "Coit Tower", un turn care a fost iniţial folosit pentru transmisii telegrafice, şi care acum oferă o privelişte frumoasă a oraşului. Am urcat pe o potecă lăturalnică desprinsă din Embarcadero, şi parcă am păşit în altă lume: vegetaţie luxuriantă, o mulţime de flori, linişte...până la punctul când se auzea zgomot şi agitaţie de sus. La început nu se vedea nimic printre copaci, dar apoi au început să se contureze nişte pene verzi bine ascunse în frunziş, un cap roşu...era plin de papagali!


    Zburau de colo-colo şi se certau de zor, cu greu putându-i observa prin desiş. Cel surprins în poză se odihnea probabil, pregătindu-se pentru o nouă rundă de joacă.
    Iar sus, s-a deschis o privelişte minunată a peninsulei, cu insuliţele înconjurătoare (celebra Alcatraz e una din ele) şi faimosul pod Golden Gate (nu, nu e cel din poza de mai jos)



    Dar, dacă tot veni vorba de Golden Gate Bridge, am mers şi pe el! L-am traversat prima oară cu un autobuz, şi la întoarcere am mers pe jos circa o oră. Însă priveliştea care îţi taie răsuflarea a meritat mersul prin frig şi vântul neobosit.



    Mi-a plăcut la nebunie oraşul, îmi doresc să revin cât mai repede, mai ales că acum stau aproape de el. În cele două zile de vizită şi-a făcut loc pe lista mea de oraşe preferate, de aceea am să mai scriu de el de multe ori!
    Pentru restul pozelor, click aici.

5 comentarii:

  1. Te mai felicit odata, si sincer te invidiez la maxim (in mod pozitiv) ... si mie imi place zona aceea si e destul de posibil sa ne vedem pe la finalul anului, deocamdata trebuie sa mai stau cel putin 3-4 luni aici. Vreau sa-mi iau CompTIA A+ certification si sa incerc echivalarea diplomei din Romania si a celei din Cehia - si-apoi cred iau si eu drumul Californiei in cautarea unei cariere ;) pana atunci ma delectez si ambitionez citindu-ti povestile ... multa bafta in tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi, iti multumesc pentru frumoasele cuvinte si comentarii pe care le scrii mereu :)
    Silicon Valley te asteapta! Da-mi un semn cand esti pe-aici sa ne intalnim! Succes si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma asteptam sa imi placa si mie asa de mult orasul, am fost acum vreo trei saptamani. E mult mai relaxat, mai pitoresc, nu se compara cu altceva. Acum ca esti asa aproape sa mai mergi si sa faci cat de multe poze poti, oricat de multe nu sint prea multe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos articol! San Francisco e primul oraş pe lista mea de 'Must See'.

    Iuliana,
    Tijuana, Baja California, Mexic

    RăspundețiȘtergere
  5. Iuliana, multumesc :) Buna alegere, daca ajungi pe-aici da-mi de stire si incerc sa fac pe-a ghidul!

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!