vineri, 8 ianuarie 2010

Mancare chinezeasca

   Mereu cu intrebarea "ce mananc in seara asta ?" in cap pe drumul de intoarcere de la munca, azi m-am oprit la fast-food-ul chinezesc de langa mine sa mananc "chicken with garlic sauce" (pui cu sos de usturoi).
   Atasat poza produsului ce a ajuns in farfuria mea acasa :





   Ok, arata ciudat si cu multe legume. Putin neasteptat, pentru ca a avut : ciuperci, broccoli, ardei, ceva pastai de fasole (dar fara boabe), morcovi si mar (poate a mai avut ceva, dar astea mi le amintesc). Ah, si pui si orez. Desi nu am simtit gustul de usturoi sub nicio forma, a fost bun si mult. Si ieftin, toata afacerea a costat $5.25 .
   Foarte diferit de mancarea chinezeasca ce e in Cluj, nici nu se compara. Dar tind sa afirm pana acum ca mi-a placut mai mult cea din Romania decat cea de aici...
   Si uite asa m-am umflat de juma de kil de orez cu legume in seara asta :)

8 comentarii:

  1. mancarea ca mancarea, dar am observat in poza laptopul! felicitari pentru noul job !!!:D si pentru plasma !

    RăspundețiȘtergere
  2. lasa semnatu', baga poze cu colega :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Dane, eu sunt la dieta din octombrie si is disperat dupa retete cu mancaruri dietetice...ca imediat trebe sa ma intorc la job si vreau sa arat ca si in facultate :)), nu ca si o proaspata mamica - adica grasa! Vreau sa iti spun ca macarea pe care am observat-o in poza (pe langa laptop-ul ala negru super) e o reteta foarte buna de mancare de regim.
    Legat de diferenta dintre mancare chinezeasca de la noi si cea de la ei - cred ca la noi au venit chinezi mai saraci, si cu portii mai mici de daruit romanilor, de aia farfuriile noastre sunt si mai mici si retetele cu mai putine elemente decat acolo :))) - dupa cum ar spune o fetita mica care se uita la desene animate :).
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  4. ...era sa uit...usturoiul trebuia sa fie undeva in sos..daca nu ai zis nimic in reteta de sos probabil ca ai iutat sa il iei sau au uitat ei sa ti-l adauge. de aia nu a simtit gustul. Puteai si tu sa iti faci un mujdei cu smantana ca nu te durea mana :))
    claudia

    RăspundețiȘtergere
  5. ai uitat sa mentionezi cele trei linguri de sare care se adauga la o portie de asa marime...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonymous : pe aici mancarea e dulce..chiar nu e sarata,nici macar asta chinezeasca. Eu mereu mai adaug sos de soia ca sa ii dea putin gust.

    RăspundețiȘtergere
  7. Atentie la MSG-ul din mancarea chinezeasca. Incearca sa o mananci doar de unde te informeaza ca nu adauga MSG.
    Incearca Panda Express(sper ca aveti in NY)ca tocmai am vazut la una din locatiile de la mine din sat ca nu folosesc MSG.:)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Diana : multumesc de informatii, nu am fost atent pana acum la MSG. Din pacate Panda Express e in niste zone destul de indepartate de mine si de unde muncesc, dar o sa caut alternative :)

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!