miercuri, 14 octombrie 2009

A day at the museum

Daca as fi fost noaptea, mi-ar fi iesit la fix titlul postului dupa bine-cunoscutul film :)
Luni, in "week-end"-ul meu, am fost la Muzeul American de Istorie Naturala .Fiind indrumat sa citesc bine semnul de la intrare, acela ca "suggested admision fee = 16$" , am platit 2 dolari pentru intrarea in muzeu :)
Avand patru etaje, experienta a fost una cu totul neobisnuita si interesanta. Desi am reusit sa parcurg, in graba, toate nivelurile, o a doua vizita nu ar fi de refuzat. Oboseala si-a spus cuvantul la sfarsitul celor aproape 5 ore de plimbat pe scari si holuri uriase .
Detalii despre muzeu se gasesc pe site-ul oficial, unde este de asemenea o harta interactiva cu fiecare nivel. Asa ca am sa spun aici doar ce mi-a placut mie, si ce recomand oricui va avea ocazia sa viziteze acest muzeu .

Etajul 1
  • Mamiferele nord-americane e o impresionanta lucrare de arta, unde animalele par reale in spatele sticlei si te astepti in orice moment sa le vezi miscandu-se..o adevarata incantare mai ales pentru noi, europenii, care nu am vazut niciodata asemenea animale si o asemenea fauna indeaproape .

  • Viata din oceane te intampina cu un spatiu imens pe doua niveluri, in centrul caruia o uriasa balena sta sa se repeada la tine .. :) Mi-au placut aici cum au aranjat diferitele aspecte ale vietii marine preistorice, si, ca de obicei, senzatia ca totul e real nu te paraseste .

    Destul de interesanta a fost si sectiunea "Originile omenirii", unde s-a putut observa munca migaloasa ce implica crearea acelor figurine.

    Etajul 2
    Interesante expozitiile ce prezinta diferitele popoare (Asia, Africa, America Centrala si de Sud), dar parca m-au obosit toate instrumentele si imbracamintea expusa..
    Mai mult mi-a placut partea cu mamiferele africane, care se intinde si la
    Etajul 3

    Extrem de interesant mi s-au parut exponatele ce reprezentau triburile si obiceiurile lor, "surprinse" ca in niste piese de teatru extrem de vii .
    Tot la etajul trei, o sectiune care m-a atras a fost cea cu pasarile nord-americane. Diversele scene te faceau sa simti aerul salbatic si sa auzi bataile din aripi ale pasarilor...

    In capatul etajului trei se afla, probabil, piesa de rezistenta a muzeului : statueta din Insula Pastelui, bine cunoscuta din filmul "O noapte la muzeu" .Absolut toata lumea isi facea poze cu statuia, si bineinteles ca nici eu nu m-am lasat mai prejos :)

    Etajul 4 mi s-a parut cel mai putin interesant, doar fosile si schelete de dinozauri .. ceea ce nu prea a fost pe gustul meu :)

    Peste tot in muzeu exista locuri unde poti viziona filmulete scurte sau de durata medie despre anumite aspecte ale zonei in care te afli. Eu am vizionat un film de circa o jumatate de ora despre indienii din triburile amazoniene, extrem de interesant. Dar ca sa poti sa vizionezi toate, trebuie sa stai cel putin doua zile in muzeu :)
    Per total, a fost palpitant si deosebit, si abia astept sa revin si in alta zi .
    Restul pozelor facute de mine, pe galerie .
  • 2 comentarii:

    1. Mi se pare foarte interesant de vazut ce alegi sa vizitezi. Defapt cred ca ma intriga pana la urma orice puncte de interes pe care le alege o persoana care vrea sa cunoasca un oras. Eu una as vizita poate alte chestii, care mi se potrivesc mai mult, atat pe structura mea interoara cat si pe cea profesionala. Oricum, distractie placuta in continuare si bafta multa!

      RăspundețiȘtergere
    2. Ai dreptate Viorica, probabil ca unui artist i se par plictisitoare locurile ce ma incanta pe mine, si viceversa :)
      Cred totusi ca important e sa fim activi din acest punct de vedere, sa nu lasam sa treaca o saptamana fara sa exploram ceva nou in lumea care ne inconjoara, iar din acest punct de vedere New York-ul e un oras care satisface gusturile oricarei persoane dornice de a vedea lucruri noi !

      RăspundețiȘtergere

    Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!