duminică, 14 februarie 2010

Miscare

    Daca ultimele posturi aici au fost legate de mancare, atragandu-mi-se atentia ca prea mult scriu despre asa ceva :) , uite ca totusi scriu si despre ceva mai 'sportiv' : mi-am luat inima in dinti si m-am inscris la o sala de fitness.
    Motivat mai mult probabil de faptul ca firma imi plateste jumatate din abonamentul lunar, am zis ca nu strica deloc sa merg de cateva ori pe saptamana pentru a da jos cele doua kilograme pe care le-am pus de cand sunt aici. Sau si mai multe daca se poate sa slabesc nu m-ar supara .
    Gym-ul meu se cheama Crunch si in New York au locatii doar in Manhattan si Brooklyn. Preturile sunt pe masura, de la abonamentele lunare (minim $100) , pana la pretul unei sedinte cu un antrenor personal.
    Am avut parte in primele vizite de o evaluare a conditiei mele fizice (si am aflat ca de fapt ar fi bine sa dau jos minim 7 kile ca sa fiu in forma, raportat la greutatea si inaltimea mea - hey, am doar 77 kg ! ) si azi de o sedinta gratuita de 'munca' cu antrenoarea personala. Am fost foarte placut impresionat de constiinciozitatea cu care s-a ocupat de mine (notiunea de "personal trainer" e adeverita 100%, pe parcursul unei ore doar langa mine a stat) : fisa cu exercitiile ce le-am facut, cum m-am descurcat, ce ar fi bine sa mai lucrez etc. Alt avantaj e ca am parte si de consiliere nutritionista, sfaturi ce e bine sa nu mananc din obiceiurile mele si ce mi-ar prinde bine (sper sa nu renunt la waffle ... ) .
    Bineinteles, nu toate pot fi atata de roz ! Partea financiara e cea care 'doare' in toata afacerea : fiind o antrenoare personala cu pregatire superioara celorlalti ("I'm a top professional personal trainer"), costul unei sedinte e putin peste $100 . Ceea ce firma mea nu mai plateste :) Insa investind in sanatate, mi-am luat un pachet de 5 sedinte, o intalnire pe saptamana cu antrenoarea, iar in rest pedalez de unul singur pe banda rulanta. N-o sa ma mai recunoasca prietenii din Romania cand o sa vin la vara :)
   Iar respectand dieta, astazi am mancat doar salata de fructe, ceea ce a fost o explozie de vitamine si sanatate !

6 comentarii:

  1. bravo...si la mine s-a deschis o sala chiar la 10 m de blocul meu. Asta este un ultim efort al naturii de a ma slabi...mi-am promis ca de maine sa ma duc si eu poate reusesc sa schimb unitatea de masura sa trec de la 0,1 tone la ceva gen 90 de kg....hihihi.

    succes

    paulm

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe. La mine firma plateste abonamentul la fitnessul din Iulius Mall. Trebuie doar sa ma duc. Si pana la urma, dupa 3 luni de liniste, am inceput sa ma duc. Am de mers destul de mult, de la 106 la 78.

    Alex Luchian

    RăspundețiȘtergere
  3. Dane draga ce sa zic....
    Ma asteptam sa fie ceva suspect..si asta a fost plata a jumatate din abonament de catre firma..trebe sa profiti tu de toate cate se ofera.
    In rest totul depinde de tine..is curioasa cat rezisti sa nu mananci tot felu` de bunatati.
    Sa imi spui cand ai reusit sa dau doua 3 kg...ca numai atunci se puncteaza: )).

    claudia

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte buna initiativa :) cuplata cu o nutritie 'sanatoasa' si somn suficient nu are cum sa dea gres.

    eu unul ma cand vad cat ma costa sala ma gandesc la cat costa sanatatea unui om [in particular a mea] si ajung la concluzia ca abonementul e o nimica toata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut,
    doresc sa te adaug in indexul de bloguri al romanilor din Statele Unite: www.RoSUA.info - te rog sa ma anunti daca esti sau nu deacord - http://www.rosua.info/contact/

    mai multe informatii despre modul de indexare poti gasi la adresa: http://www.vaduva.ro/rosua-info-indexul-blugurilor-romanilor-din-sua/

    Iti multumesc anticipat, cu speranta unui raspuns pozitiv.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog semnaţi-vă dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc!