luni, 1 august 2011

Festivalul usturoiului

    Nimic nu poate fi mai delicios pentru un iubitor al usturoiului decât participarea la un festival dedicat în întregime acestei plante!
    În fiecare vară are loc în Gilroy, un orăşel din apropiere, un festival care are ca tematică usturoiul: mâncare gătită proaspăt şi care sfârâie pe grătare, deserturi, ornamente, borcane cu murături, sosuri...toate împletindu-se într-o atmosferă care m-a dus cu gândul la festivalurile berii din Cluj sau "Zilele Bistriţei".
    Am ajuns acolo duminică dimineaţa, avertizat fiind că trebuie să ajungi cât mai devreme altfel parcarea şi aglomeraţia vor fi greu de suportat. Mult mai uşor de suportat însă a fost mirosul îmbietor de usturoi care se simţea de pe autostradă...semn că totul e pregătit pentru un festin de zile mari!


    Am început cu un cârnat polonez acompaniat de nişte cartofi pai...cu usturoi. Până şi acum, uitându-mă la poză, îmi amintesc cât de gustoasă a fost combinaţia...


    Un desert bine meritat a fost îngheţata de vanilie şi ciocolată, cu aromă de usturoi. Deşi sună extrem de ciudat, pot să zic că a fost chiar gustoasă.


    Iar finalul grandios, ca o mică gustare înainte de plecare...un porumb fiert...evident, presărat din abundenţă cu usturoi şi sare cu aromă de usturoi!


    Experienţa culinară a meritat drumul de 50 de minute până acolo şi biletul de intrare. Aştept cu nerăbdare următorul festival de anul viitor...
    Pentru restul de poze, clic aici.