vineri, 26 martie 2010

"Reclame" de efect

    Unul din primele lucruri care m-au socat in metrourile din New York au fost panourile cu reclame. Cred ca reclame nu e cuvantul potrivit, dar nu imi vine altul in minte acum.
    E vorba de anumite campanii pe care statul New York le duce pentru a preveni obezitatea, consumul de droguri, alcool samd.
    Prima campanie care a avut niste afise foarte directe a fost cea prin care se atragea atentie la consumul de bauturi carbogazoase dulci. Afisul de mai jos a fost in toate vagoanele si statiile de metrou :



    Iar campania pe canalele vizuale a fost si mai dura :




    Noua campanie inceputa in martie atrage atentia asupra pericolelor fumatului. Unul din afise arata asa :



    Afisul la suc sunt nimicuri pe langa asta, mai ales cand e aglomeratie in rush-hour si trebuie sa stai cu fata lipita de o asemenea poza :)
    Iar clipurile sunt la fel de sugestive :





    Sunt curios ce efect are actuala campanie anti-fumat, pe langa cel de a-ti provoca rau la stomac.
    Cel anti-sucuri carbogazoase dulci a fost un semnal de alarma si pentru mine, de cateva luni bune beau o data la cateva saptamani o doza de suc doar de pofta.
    Oare in Romania cum ar reactiona lumea la astfel de campanii dure ?

sâmbătă, 20 martie 2010

Orhidee

    In sfarsit, prima vizita la Gradina Botanica din New York !
    Ocazia speciala a fost gradina de orhidee. Vremea nu putea fi mai frumoasa azi, au fost peste 20 de grade Celsius, era "de tricou", asa ca am avut parte de o iesire in natura de zile mari !
    Biletul : $20. Coada la intrarea in serele cu orhidee : 500 de metri :)
    Timid, diferitele specii de orhidee au inceput sa apara pe masura ce inaintam in sere .


    Culorile orhideelor se imbinau intr-un mod armonios cu celelalte plante si flori din sere, atmosfera fiind de vis. Am vazut printre altele si arborele de vanilie ( care am aflat de la un ghid de acolo ca e derivat dintr-o orhidee de fapt ! ) , si papaya ( care aratau delicios ! ) .
    In aventura tropicala in sere, la un moment dat am trecut la un peisaj total diferit : gradina de cactusi. Care mi-a placut la nebunie, am vazut in premiera unele specii si flori care m-au impresionat mult .



    Iar apoi....momentul asteptat de toata lumea ! Am intrat in adevarata lume a orhideelor. Pastrata pentru final, aleea PLINA de orhidee a incantat multimea de oameni ! Nu mai stiai efectiv in care parte sa privesti : stanga, dreapta .. sus ? A fost cea mai frumoasa parte, un loc unde mi-as fi dorit sa stau cu orele sa ma plimb in liniste si sa admir mirificele flori.




    La sfarsit, dupa ce am iesit din sere, am facut o mica plimbare printre aleile de afara. Din pacate inca nu e nimic inflorit, doar un loc cu niste flori de primavara simpatice foc. Si am vazut primii ghiocei din America ! :)


    Per total, a fost o iesire deosebit de placuta, chiar imi era dor de a mai iesi din casa si de a ma deconecta de privelistea de metale si betoane pe care o vad zilnic. Bineinteles, astept cu nerabdare urmatorul 'show' de la gradina botanica ! E un loc unde nu se merge o singura data pe an :)
    Ca de obicei, toate pozele de azi pe galerie .

vineri, 12 martie 2010

Manhattan, vazut din Brooklyn

    Probabil ca pentru multi nu e nimic spectaculos daca pun iarasi poze cu Manhattanul vazut noaptea. De ani de zile, mii de seriale si filme l-au prezentat in cele mai interesante ipostaze.
    Insa experienta traita "pe viu" e impresionanta intotdeauna, mai ales cand ai ocazia sa vezi orasul dintr-o perspectiva... inalta :)
    Am fost aseara pe cladirea Watchtower din Brooklyn a Martorilor lui Iehova. Privelistea e superba, de pe cele 29 de etaje ale cladirii. E un loc unde probabil mi-ar place sa merg mai des, sa prind mai multe poze ( la rasarit sau apus de soare de exemplu ) , cu trepiedul. Nu am fost asa de pregatit aseara, dar cam asa ceva mi-a iesit :


    A fost o seara putin cetoasa, nici nu se vedea varful de la Empire State Building :


    Inca alte putine poze si un mic filmulet, aici .
PS: peste cateva zile o sa pun alte poze facute de un prieten ieri, tineti aproape :)

miercuri, 10 martie 2010

Privire pe fereastra, din nou

    Dupa cum am promis si o poza de la noul etaj unde ne-am mutat birourile, 29, poza de mai jos am facut-o ieri in pauza de masa.
    Pana acum nu m-am aplecat deloc pe fereastra, si ieri cand am facut-o putin ca sa prind cat mai bine imaginea, am simtit un nod in gat. E ametitor.


    A se vedea umbra pe trotuar, in miezul zilei. Nu e de mirare ca mereu cand mergi ziua pe strada, ai impresia ca se insereaza, soarele nu patrunde deloc din cauza cladirilor foarte inalte. Pai cum sa creasca copacii sau orice alt del de vegetatie acolo ?! ...

marți, 9 martie 2010

Permisu' de conducere

    Dupa aproape 9 luni de stat aici, am reusit si eu astazi sa trec examenul 'practic' pentru permisul de conducere.
    Adevarul e ca nu m-am grabit sa il dau pentru ca oricum nu am masina, si nici nu intentionez sa imi cumpar. Insa e bun de avut, nu se stie niciodata.
    In Romania am avut carnet, am condus un an de zile zilnic, si chiar nu am probleme cu controlul masinii. Insa, primul test practic l-am picat aici acum o luna. Nu-mi venea sa cred cand toti, dar toti prietenii (romani sau americanii de aici) imi ziceau ca in New York nimeni nu ia din prima testul practic.
    Si asa am patit si eu. Si m-am lamurit de cateva lucruri. Ca astia aici habar nu au sa examineze, fapt care se reflecta in modul tampit si periculos in care toata lumea conduce in New York. Aparent, nu stiam nici sa controlez volanul sau pedalele, si am circulat pe contra-sens. De aia am picat prima oara.
    Insa azi, urmand niste sfaturi binevoitoare, am dat examenul in Long Island, nu in Queens. Alta atmosfera : instructul ne-stresat (spre deosebire de prima data), testul a decurs linistit ( prima oara a strigat examinatoarea la mine intr-una ), si l-am trecut fara nicio penalizare.
    Concluzia : pentru cei care vor avea de dat testul pentru permisul de conducere in New York, dati-l in Long Island, nicidecum in alta parte. Veti salva o runda de nervi si timp pierdut :)

Alice

    Nu am rezistat tentatiei de a vedea inca un film in IMAX 3D. Cuprins si eu de curiozitatea de a vedea ecranizarea 'moderna' a povestii clasice cu Alice si tara minunilor, am mers aseara la acelasi cinematograf  pentru a vedea noua nebunie de film.
    Ca si la Avatar, spectacolul a fost "sold-out" cu cateva ore inainte de incepere. Noroc ca am mers din timp si am ocupat unul din cele mai bune locuri (spate mijloc).
    Filmul mi-a placut, mi-am amintit povestea citita in copilarie, iar ecranizarea si efectele speciale 3D au fost superbe. Il recomand tuturor care au ocazia sa il vada !

duminică, 7 martie 2010

Plimbare de seara

    Desi scopul initial al iesirii din casa in seara asta a fost pana la bancomat si apoi la "kineji" sa iau o portie de "vita cu broccoli", pana la urma s-a dovedit a fi o minunata plimbare pe inserate prin imprejurimi !
    A fost o zi superba azi, a iesit soarele, s-a incalzit pana pe la 15 grade Celsius ( asta e temperatura ce am prins-o pentru dupa-masa, dar sunt convins ca au fost mai multe la pranz ). Chiar si acum sunt 12 grade !
    In sfarsit se simte ca vine primavara ! Un semn in acest sens e si multimea de motociclisti ce am vazut-o in oras astazi. A inceput lumea sa iasa, o data cu primele raze de soare :) Cu totii ne-am saturat de frig si iarna !
    Asta inseamna ca foarte curand cineva va merge la gradina botanicaaaa !!

vineri, 5 martie 2010

Planeta Pamant

    La recomandarea unor prieteni, am comandat de pe Netflix in urma cu cateva saptamani primele discuri din seria de documentare "Planet Earth" (Planeta Pamant) .
    Fiind un iubitor de natura, m-au impresionat extraordinar de mult documentarele vazute. E o serie fascinanta, care prezinta foarte multe imagini si curiozitati din lumea ce ne inconjoara , in premiera. Nu am rezistat asadar tentatiei de a-mi comanda propriile discuri blu-ray, e o serie de colectie :)
    Un mic trailer gasit online, pentru a va face curiosi. Eu recomand cu caldura vizionarea documentarelor !